Sara Evander

leg. veterinär

Hej, jag heter Sara och är veterinär här på Solna Djurklinik.

Jag är född och uppvuxen i Lund i Skåne. Innan jag läste till veterinär jobbade jag bl.a. som undersköterska på Lunds lasarett, som hund-au-pair i London och som volontär på en kibbutz i Israel. Veterinärutbildningen på 5 1/2 år lästes i Uppsala och examensarbetet bestod i en resa till Uruguay där jag undersökte förekomsten av juverinflammation hos kor. Efter examen arbetade jag som distriktsveterinär; först i Skärplinge (Uppland) och sedan i Hudiksvall (Hälsingland). Jag trivdes väldigt bra bland bönderna och kossorna, men tyckte också att det var väldigt roligt med smådjursbiten. Sedemera lämnade jag dock Norrland och korna för att öppna min egen klinik här i Solna. Nu ägnar jag mig åt hundar och katter samt deras ägare vilket är både intressant och roligt.

Min hjärtefråga är god kommunikation och empati i relation till såväl djur som djurägare så att man får bästa möjliga behandlingsresultat under minsta möjliga stress.


Melinda Rundström

leg. djurskötare

Hej, Jag heter Melinda och är sköterska på deltid här på Solna Djurklinik. I bagaget har jag en 3-årig universitetsutbildning i djuromvårdnad som gett mig min legitimation som djursjukskötare. Jag har också arbetat på både djursjukhus och flera mindre kliniker här i Stockholm. Vid sidan om arbetet här på Solna Djurklinik jobbar jag ideellt med hemlösa katter sedan många år. Jag driver också företaget Cat HomeCare som specialiserar sig på frisk- och sjukvårdsbehandlingar för katter i hemmet. Jag brinner för våra husdjurs välbefinnande och jag kommer göra mitt absolut bästa för att skapa ett bra besök för både dig och din vän här på kliniken. Varmt välkomna!


Ardente Klint

leg. djurskötare

Hej! Ardente heter jag och det är mig ni allt som oftast kommer i kontakt med via telefon och mail här på Solna Djurklinik.
2013 tog jag min examen från Djursjukskötarprogrammet vid Sveriges lantbruksuniversitet. Därefter har jag arbetat på olika djurkliniker och djursjukhus här i Stockholm.
Jag delar lägenhet med min partner och vår döva norska skogkatt Illidan och den grekiska harhunden Lara som vi importerade från Kreta. Hon brukar följa med när vi hälsar på min partners föräldrar som bor permanent på ön. Har ni frågor om utlandsresa inom EU kan jag därför svara utifrån både Jordbruksverkets regler och egen erfarenhet.